Istoria Ciocolatei

Dimineata fiind, m-am dus sa-mi iau alimentele necesare de la magazin. Pe langa aceste alimente de care aveam nevoie, am zis sa ma rasfat putin, asa ca mi-am luat o ciocolata.

Dupa ce am venit acasa, am despachetat pungile, am bagat alimentele in frigider si mi-am facut o cafea iar dupa ce am baut cafeaua, m-am pus pe canapea si am zis sa vizionez putin niste filme inregistrate aseara. Mancand ciocolata si uitandu-ma la film mi-a venit pur si simplu gandul asta, oare de unde si cand a aparut ciocolata. Asa ca am zis sa dau un search pe Google.

Dupa cateva cautari amanuntite am aflat ca ciocolata a aparut prima data in America Centrala acum circa 4000 de ani si ca ciocolata a aparut in urma unui proces de prajire si pisare a boabelor din arborele de cacao. Atunci cand a aparut, ciocolata era o combinatie intre pudra de cacao si o bautura, aceasta fiind folosita in diferite ritualuri. Boabele de cacao erau foarte valoroase, fiind folosite ca monede in imperiul aztec.

Ciocolata era folosita ca si un obiect de schimb, aceasta fiind foarte valoroasa. Spaniolii au preparat ciocolata adaugandu-i un ingredient cheie, acest ingredient fiind zaharul, deoarece pana acum nimeni nu s-a gandit sa foloseasca zaharul in combinatie cu ciocolata, zaharul oferindu-i ciocolatei un gust mult mai bun.

Cu trecerea anilor, ciocolata s-a raspandit din ce in ce mai mult prin regiunile lumii, insa ea a ramas un produs de lux pe care doar aceia care erau bogati si-l permiteau.

Desigur, in zilele noastre ciocolata nu mai este la fel ca aceea care era acum cativa ani, aceasta avand cu totul alte ingrediente decat ciocolata care era facuta de indigeni.

Am vorbit atat de mult despre ciocolata incat cel mai probabil o sa ma duc sa mai cumpar una, sau doua, cine stie.