Sisteme de filtrare cu osmoză inversă

Filtrele de apă sunt foarte importante pentru purificarea apei pe care noi o consumăm zi de zi iar acestea, filtrează apa pe baza mai multor tehnologii. Există aparate care filtrează apa prin: filtre mecanice, prin ozon, prin schimbul ionic dar și filtre de apa cu osmoza inversă.

Procesul de osmoza inversa impinge apa într-o membrană semi-permeabilă care blochează particulele mai mari decât molecula de apă. Osmoza inversă este singura tehnologie de filtrare a apei care poate elimina arsenicul, fluorul nitrați și percloratul pe când de exemplu sistemele de filtrare obișnuite pot filtra doar clorul și eventual nitrații.

Și când vorbim de un sistem de filtrare pe bază de osmoză inversă calitatea poate varia foarte mult, aceasta depinzând de membrana semi-permeabilă cât și filtrul de carbon utilizat.

Singurul dezavantaj pe care îl putem menționa în legătura cu sistemele de filtrare cu osmoză inversă este că folosesc foarte mult apă în comparație cu câtă produc, înă apa filtrată putem fi siguri că este de cea mai pură clasă. Datorită faptului că utilizează o cantitate mare de apă acestea sunt preferate de cele mai multe ori pentru apa potabilă pe care o produc dar și de gătit.

În cazul în care doriți să achiziționați un sistem de filtrare cu osmoză inversă trebuie să știți că există două tipuri: cu pompă de presiune și fără pompă de presiune.

Cele cu pompă de presiune sunt de folos în cazul în care presiunea dintr-o anumită rețea de apă este prea mică.

Așadar în cazul în care doriți să consumați o apă pură și sigură este de preferat să apelați la utilizarea unui sistem de filtrare cu osmoză inversă deoarece aceasta va opri toate impuritățile care se află în apa respectivă, fiind cel mai avansat tip de filtrare al apei la momentul actual devenind datorită dezvoltării acestei tehnologii accesibil și la noi în țară