Tot ce trebuie să știi despre un motocultor

În zilele noastre motocultorul este o armă foarte importantă din arsenalul unui adevărat grădinar. Cei de la cultivi.ro vă vor oferi absolut toate informațiile necesare pentru a va achiziționa un motocultor nou sau pentru a îl înlocui pe cel vechi.

Cei mai buni producători de motocultoare de pe piață la momentul actual sunt cei de la Hond, Progarden dar și Pro Series, însă prețul unui astfel de motocultor depășește suma de cinci mii de lei.

Un lucru extrem de important în momentul în care folosiți un motocultor este faptul că nu trebuie sub nici o formă să ignorați sfaturile de siguranță pe care le veți găsi în manualul de utilizare a motocultorului. Este strict interzisă folosirea motocultorului noapte deoarece vizibilitatea este extrem de redusă așadar riscul de a ne accidenta este destul de mare. Un alt factor important este folosirea permanentă a ambreiajului pentru a nu solicita motorul prea mult.

Modelele profesioniste de motocultoare pot săpa până la o adâncime de douăzcei și cinci de centimetrii și o suprafață de până la zece mii de metri pătrați ( un hectar )

Este recomandat ca în cazul în care nu ați mai deținut până acum un motocultorul să vă achiziționați pentru început un model cel mult semi-profesionist dacă nu chiar hobby pentru a va obișnui cu acest tip de utilaj.

Un teren pe suprafața căruia s-a utilizat un motocultor are șanse mai mari să dea roade mai bogat în comprație cu o suprafață care a fost săpată manual cu un hârleț. Consumul unui motocultor de calitate va ajungea undeva pe la 395 grame/kilowatti/oră ceea ce nu este chiar atât de mult dacă stăm să ne gândim puțin.

Un alt aspect de care trebuie să se țină cont când cumpărăm un motocultor este numărul de accesorii ce se pot atașa la asta dar și varietatea de funcții pe care le posedă.